Ziołowe grzanki

autor pomysłu Viola








Na 2 porcje
  • 2 kromki pieczywa tostowego
  • oliwa z oliwek
  • 2 łyżki tymianku

Kromki pieczywa kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę ( nie żałować oiliwy), gdy będzie gorąca dodać tymianek oraz pokrojone pieczywo. Zrumienić. Następnie, wyjąć i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.



Smażone grzanki najlepiej smakują na drugi dzień.
Zostaw na noc owinięte papierowym ręcznikiem.




W ten sam sposób można usmażyc całe kromki pieczywa.





3 komentarze:

  1. Podoba mi się pomysł z ziołami, super.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie ma to jak pyszne domowe grzanki w kremowej zupie czy sałatce:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak,tak !!!! w zupie, w sałatce!!! zawsze pyszne i chrupiące :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!