Jogurtowe tartaletki, lekko i smacznie!

sylwestrowe przystawki





Na 4 tartaletki
  • 200 g jogurtu greckiego 0% tłuszczu (gęstego)
  • 25 g suszonej żurawiny
  • 1 łyżka miodu lub syropu klonowego
  • 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1/4 łyżeczki świeżo startego imbiru
  • szczypta posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie)
  • 4 kromki bezglutenowego pieczywa tostowego
  • oliwa z oliwek


Kromki pieczywa okroić ze skórki i spłaszczyć przy pomocy wałka.  Foremki na muffiny wysmarować oliwą, ułożyć w nich kromki pieczywa. Jogurt, miód lub syrop, 20 g żurawiny, cynamon oraz imbir, połączyć w misce i odstawić na 5 minut. W tym czasie posiekać pozostałą żurawinę. Następnie jogurtową masą wypełnić chlebowe spody.



Piec 20 minut w 180°C  (z termoobieg 160°C ) we wcześniej nagrzanym piekarniku. Po wyjęciu z piekarnika posypać posiekaną żurawiną i orzechami.


Jogurtowe tartaletki będą doskonałą,
sylwestrową przystawką.



Słodkie i delikatne
z kwaśną nutka żurawiny.



 Słodkiego zajadania życzę!



Viola
autor przepisu



 You can translate this page with the translator on top of the page on the left hand side.

9 komentarzy:

  1. ale tu pyszności u Ciebie przed Nowym Rokiem :) super pomysł na przekąskę ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. rewelacja! bardzo kuszące.

    OdpowiedzUsuń
  3. ale to musiało być pyszne!;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy8:13:00 PM

    Very good post. I definitely appreciate this website.Thanks!

    OdpowiedzUsuń
  5. smakowite i jak pieknie wyglądają!:D

    OdpowiedzUsuń
  6. Wspaniały pomysł !!! A fotki jak zwykle rewelacyjne !!!

    OdpowiedzUsuń
  7. jestem ciekawa tego zapieczonego jogurtu

    OdpowiedzUsuń
  8. Wyglądają super z takim czymś się jeszcze nie spotkałam :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!