Kotlety tuńczykowe z błonnikiem

  • 2-3 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 2 czubate łyżki siemienia lnianego
  • 4 cebulki dymki - pokroić na krążki
  • 1 łyżka drobno pokrojonych, zielonych oliwek
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • czosnek granulowany
  • sól, pieprz

Tuńczyka odsączamy, rozdrabniamy.





Ubijamy białka jaj i dodajemy wraz z pozostałymi składnikami do tuńczyka. Dokładnie mieszamy.
Przyprawiamy i jeszcze raz mieszamy.




Masę nakładamy łyżką, formując kotleciki. Smażymy z obu stron na rozgrzanej oliwie z oliwek, np: na patelni grillowej,  bądź grillujemy w piekarniku.




Uważaj!! kotleciki są delikatne.



 BON APPETIT :)

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!