Maślanie do pieczonych

autor pomysłu Viola


Fun and Taste






  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka śmietanki
  • 2-3 ząbki czosnku

Śmietankę podgrzewamy w rondelku, dodajemy do niej masło, czekamy aż się rozpuści.
Bezpośrednio do masła i śmietanki wyciskamy czosnek, jeszcze chwilkę podgrzewamy razem.
Przelewamy do naczynka. Odstawiamy do ostygnięcia.



Pieczone ziemniaczki z maślanym dodatkiem,
smakują wybornie!

3 komentarze:

  1. Prosto i smacznie z pewnością, bo ten dodatek śmietanki, aż korci, żeby jak najszybciej spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj tak!! prosto, pysznie, bardzo kalorycznie ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!