Pieczarki w sosie

autor przepisu Viola

  • 200 g pieczarek
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 łyżka śmietanki
  • 0,5 l bulionu warzywnego
  • odrobina kolendry




Średnie pieczarki przeciąć na pół, małe zostawić w całości.
Cebulę pokroić w talarki i zeszklić na oliwie, dorzucić pieczarki i zalać bulionem.
Chwilę gotować, dodać kolendrę i zaciągnąć śmietanką.
Dusić aż do odparowania nadmiaru bulionu.


Pyszny dodatek do dań mięsnych i nie tylko :D



2 komentarze:

  1. robię sobie czasem podobne na kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię te grzyby,surowe, gotowane, duszone, smażone zawsze smakują doskonale :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!