autor przepisu Viola
Kotlety schabowe dokładnie rozbić oprószyć przyprawami.
Cebulę pokroić w talarki przysmażyć na oliwie, dorzuć pieczarki pokrojone w kostkę, posiekaną papryczkę chili oraz dymkę, dolać odrobinę wody, poddusić aż do odparowania wody.
Po przestudzeniu dodajemy starty żółty ser i majonez, mieszamy.
Tak przygotowanym farszem napełniamy nasze sakiewki.
Pomocna będzie mała szklaneczka bądź pojemniczek.
Obwiązujemy bardzo dokładnie nitką, układamy w wysmarowanym oliwą żaroodpornym naczyniu, podlewamy odrobiną wody i pieczemy około 50 min w 190 st.
- 4 kotlety schabowe
- mieszanka przypraw do mięsa wieprzowego
- 200 g pieczarek
- 1 średnia czerwona cebula
- 2 dymki
- 1 mała papryczka chili
- 50 g startego ser żółtego
- 1 łyżka majonezu
- oliwa z oliwek
Kotlety schabowe dokładnie rozbić oprószyć przyprawami.
Cebulę pokroić w talarki przysmażyć na oliwie, dorzuć pieczarki pokrojone w kostkę, posiekaną papryczkę chili oraz dymkę, dolać odrobinę wody, poddusić aż do odparowania wody.
Po przestudzeniu dodajemy starty żółty ser i majonez, mieszamy.
Tak przygotowanym farszem napełniamy nasze sakiewki.
Pomocna będzie mała szklaneczka bądź pojemniczek.
Obwiązujemy bardzo dokładnie nitką, układamy w wysmarowanym oliwą żaroodpornym naczyniu, podlewamy odrobiną wody i pieczemy około 50 min w 190 st.
Upieczone sakiewki pięknie wyglądają ułożone
na pieczarkach w sosie ;)
na pieczarkach w sosie ;)
Świetny pomysł ;)
OdpowiedzUsuńtaka pyszna świnka inaczej :)i choć zwykły schabowy też pyszny, to tu i smak i wygląd był wyjątkowy :D
OdpowiedzUsuńWnętrze wygląda po prostu bosko - coś niesamowitego.
OdpowiedzUsuń