- 5-6 płatów mrożonej białej ryby ( np;dorsz)
- 4 średnie pomidory
- 2 cebule
- 500 ml wywaru warzywnego ( może być z kostki)
- 4 łyżeczki łagodnego curry
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Rybę rozmrozić, umyć i pokroić w paski.
Wywar warzywny zagotować, wrzucić do niego naszą rybkę i gotować aż będzie miękka.Cebulę i czosnek pokroić w plasterki i zeszklić na oliwie.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do cebuli i czosnku.Doprawić solą, pieprzem i curry. Poddusić.
Dodać ugotowaną rybę i dusić jeszcze przez 5 min.
Dla osób, które za rybą nie przepadają (a jestem jedną z takich osób) smak tak przygotowanej ryby będzie miłym zaskoczeniem :)
Danie to podałam z serowymi pyzami, które po ugotowaniu i ostudzeniu ,przesmażyłam :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!