Sznycel Cielęcy z jogurtem miętowym






  • 6 - 8 małych sznycli cielęcych
  • 50 g bułki tartej
  • 3 - 4 kromki pieczywa tostowego
  • otarta skórka z 1 cytryny
  • mąka
  • 2 jajka
  • olej roślinny do smażenia
  • jogurt miętowy


Sznycle przyprawiamy solą i pieprzem. Tartą bułkę wysypujemy na talerz, dodajemy pokruszone pieczywo tostowe i otartą skórkę z cytryny, dokładnie mieszamy. Na dwa kolejne talerze wykładamy makę i jajka. Sznycle panierujemy kolejno w mące, jajkach oraz bułce tartej z pieczywem tostowym i skórką z cytryny.





Smażymy  z obu stron na rozgrzanym oleju 3 minutki. Podajemy z jogurtem miętowym.









2 komentarze:

  1. Bardzo ciekawa propozycja, dziękuję za dodanie do akcji "Kuchnie Świata...od kuchni" :) Mógłbyś proszę przy okazji napisać do jakiego z jakiego kraju wywodzi się ta potrawa?

    OdpowiedzUsuń
  2. te pieczyo moim zdaniem sie nie nadaje... a reszta jak najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!