Szparagi a na nich..........................






  • zielone szparagi
  • 2-3 ząbki czosnku
  • kilka plastrów żółtego sera
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz


Gotujemy szparagi przez 6-7 min. w osolonej wodzie badź w naczyniu (urządzeniu) do gotowania na parze.



Na oliwie podsmażamy posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek.
Szparagi układamy równiutko w żaroodpornym naczyniu, polać szparagi przesmażonym czosnkiem i ułożyć plastry sera, doprawić.




Zapiekać w piekarniku do rozpuszczenia sera.






NIEZAPOMNIANY SMAK :)

2 komentarze:

  1. dokładnie tak Panna Malwinna :) a do tego ślicznie prezentuje się na stole :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!