Zupa Jarzynowa po Włosku






  • 1 cebula
  • 3 marchewki
  • 1 seler naciowy
  • 2 cukinie
  • 2 ziemniaki
  • 4 łyżki masła
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz



Marchewki i cebulę bieramy i kroimy w cienkie plasterki. Seler oczyszczamy, myjemy, kroimy w kostkę.





Masło rozgrzać w dużym garnku. Zmniejszamy temp. pod garnkiem. Na rozgrzane masełko wrzucamy pokrojone warzywa, dusimy 5 minut cały czas mieszając.




Następnie wlewamy bulion, gotujemy przez 30 min. utrzymując niską temp. pod garnkiem.
Gotową zupę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki iiiiii


BON APPETIT


              

1 komentarz:

  1. Zupa z pewnością smaczna i aromatyczna ale JAKIE ZDJĘCIA!!!! BOMBA ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!