'' Na Ostro '' w roli głównej RaVioli






  • 300 g pierożków ravioli, np z nadzieniem kurczak z bekonem
  • 300 g pierożków ravioli, np: z nadzieniem pikantny kurczak
  • 250 g pomidorów cherry w zalewie (z puszki)
  • 250 g marynowanych mieszanych warzyw
  • 100 g mocno pikantnego żółtego sera (startego)
  • 100 g delikatnego żółtego sera (startego)
  • 2 krople aromatu migdałowego
  • 1 łyżka świeżo posiekanych listków szałwi
  • masło do posmarowania formy
  • sól, pieprz
  • płatki migdałów


Pierożki gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i przekładamy do wysmarowanej masłem formy żaroodpornej.






Pomidory z zalewą, marynowane warzywa, ser i aromat migdałowy podgrzewamy, nie przerywając mieszania aż ser zacznie się rozpuszczać, przyprawiamy solą, pieprzem oraz szałwią.




Przekładamy naszą masę do naczynia żaroodpornego, równomiernie zakrywając pierożki.
Całość posypujemy płatkami migdałów.




Zapiekamy 6-7 minut w 200st we wcześniej rozgrzanym piekarniku.















3 komentarze:

  1. Bardzo ciekawy przepis! A ja kocham ravioli...

    OdpowiedzUsuń
  2. ravioli w takiej formie to naprawde cos imponującego.

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszne! A jakie ładne :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!