bita?? ''ŚMIETANA'' ? dietetyczna??

autor przepisu Viola







  • białko z 2 jajek
  • 100 g jogurtu greckiego
  • 1 czubata łyżeczka xylitolu


Xylitol dodajemy do jogurtu, dokładnie mieszamy. Białka jajek ubijamy na sztywno, następnie porcjami dodajmy jogurt, cały czas ubijając. I gotowe.



Jak ktoś lubi baaardzo słodko, może do jogurtu dodać więcej xylitolu :)


5 komentarzy:

  1. Coś nie wierzę w dietetyczną śmietanę, albo majonez. Przecież ich podstawowym składnikiem jest tłuszcz... więc jak mogą być light? Myślę jednak, że warto spróbować. Może a nuż widelec pierwsze wrażenie okaże się mylne? :) Poza tym... KOCHAM jogurt!

    OdpowiedzUsuń
  2. No to ciekawie. :D
    Zastanawiam się tylko czym jest ten tajemniczy xylitol? ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. A czy jogurt grecki można by zastąpic serkiem homogenizowanym?

    OdpowiedzUsuń
  4. W poniedziałek na śniadanko będą naleśniczki, więc wypróbuje;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!