hmm...jak JA kocham warzywa!!!







  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pomidory
  • 700 g ziemniaków
  • 2 cukinie
  • 4 marchewki
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 4 gałązki kolendry
  • 2 łyżki oliwy
  • 80 g czarnych oliwek
  • 150 ml wywaru z warzyw (może być z kostki)
  • 1 płaska łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • sól, pieprz




Obaraną cebulę i czosnek posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skóry i rozdrobnij.
Obrane, umyte ziemniaki pokrój w dużą kostkę. Jedna cukinie pokrój na grubsze plastry, drugą w paski. Selera naciowego pokrój na plasterki. Natkę pietruszki i kolendrę posiekaj.
Na rozgrzanej oliwie przyrumień cebulę.


Dodaj wszystkie pozostałe składniki, dopraw solą i pieprzem. Przykryj i duś 25 do 30 min na średniej temp.





Podawaj na ciepło z kuskusem bądź jako dodatek do np: ryb.






3 komentarze:

  1. 100% moich smaków! Baaaardzo podoba mi się to danie, z przyjemnością wypróbuję je w mojej kuchni!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję, gorąco polecam, warto ! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. dziękuję za wzięcie udziału w akcji i zapraszam do przeczytania podsumowania :) http://zielenina.blogspot.com/2012/01/podsumowanie-akcji-wegetarianskie.html

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!