OTRĘBOWE BLINY zamiast chleba!




  • 1 jajko
  • 3 łyżki otrąb owsianych
  • 1 łyżka serka niskotłuszczowego
  • sól
  • pieprz czosnkowy

Pomieszać produkty, doprawić pieprzem czosnkowym i solą,
po czym usmażyć bliny na teflonowej patelni (bez dodatku tłuszczu).


Bliny doskonale smakują z jogurtem, łososiem, siekaną cebulą i kaparami. Dodatki zależą od Was. Choć i bez dodatków są bardzo smakowite :)




Doskonała podstawa do kanapek!





Polecam również w zestawieniu z PASTĄ SEROWĄ
Na wszelkiego rodzaju przyjęcia :)

11 komentarzy:

  1. Uwielbiam je! Zdecydowanie bardziej wole je od zwykłych blin z mąką lub pankejków:)

    OdpowiedzUsuń
  2. to prawda są bardzo smaczne! i proste! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy1:23:00 PM

    Na słodko sa równie dobre. Serek musi być tylko homogenizowany i troszke słodziku

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O na pewno! Myślę że blinowych kombicji jest wiele :)

      Usuń
  4. Ciekawe, chyba nigdy ich nie jadłam. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. nie jadlam nigdy - musze sie przyznac ...
    piekne zdjecia
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. Solhija2:19:00 PM

    Zdecydowanie lepsze od chleba :) Proste, pyszne i praktyczne. Dzięki :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Te cudeńka nie są mi obce jadłam pod różną postacią i na słono i na słodko będąc na diecie białkowej. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. otręby są rewelacyjne bo przeczyszczają nam jelita a oprócz tego zawierają niezbędne dla organizmu pierwiastki :) takie bliny są bardzo smaczne i pożywne. Ja bym jeszcze dodał sera feta :) mniam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!