Polewa czekoladowa

autor przepisu Viola






  • 100 g masła
  • 4 kopiaste łyżki cukru pudru
  • 1 kopiasta łyżka kakao
  • 1 kopiasta łyżka czekolady w proszku
  • 1 łyżka gorącej wody















Masło roztopić w rondelku, domieszać cukier. Gotować do uzyskania jednolitej masy, cały czas mieszając. Dodać kakao i czekoladę, dokładnie połączyć, dolać wodę. Zagotować. Zmniejszyć temp. gotować przez minutkę ( mieszać) i gotowe :)

4 komentarze:

  1. taka lejąca jest najlepsza:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. łatwo ją można rozprowadzić i szybko zastyga :)

      Usuń
    2. I to jest najważniejsze, bo nie raz mi wyszła taka, że po rozsmarowaniu ciasto wyglądało okropnie

      Usuń
    3. Dziś wrzucę wpis z jej udziałem, sama będziesz mogła ocenić czy dobrze się prezentuje :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!