Szybka przekąska z Gorgonzolą w roli głównej



autor przepisu Viola






  • pęczek zielonych szparagów - ok15 szt
  • 250 g sera Gorgonzola
  • opakowanie ciasta francuskiego - 375 g
  • oliwa z chili


Z uwagi na obecny wygląd mojej kuchni 
 zmuszona byłam skorzystać z gotowego ciasta. 

Ale już niedługo remont w kuchni dobiegnie końca :)


Ciasto rozwinąć, lekko rozwałkować. Na połowie rozłożyć ser pokrojony w plastry, zostawić czyste brzegi.  Przykryć drugą połową, delikatnie rozwałkować, wgniatając ser w ciasto, zawinąć brzegi i jeszcze raz rozwałkować. Reszta dania zależy od Waszej fantazji. Możecie na tak rozwałkowanym cieście ułożyć różne warzywa, mięsa. Co Wam tylko ślinka na myśl przyniesie ;). Ja miała ogromniastą ochotę na Gorgonzolę i szparagi więc na szybko przygotowałam szparagi w koszyczku oraz szparagowe zawijaski :)




Przed pieczeniem posmarowałam wyroby oliwą z chili. Piec 25 minut w 220°C  (termoobieg 200°C ) we wcześniej nagrzanym piekarniku.



Gdy już swój pierwszy głód zaspokoiłam



Przyszła kolej na zawijaski, które to gorąco polecam na piknik




10 komentarzy:

  1. zapachniało mi aż tutaj, przed monitorem:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pachniało wspaniale, a jak smakowało!! Nie da się opisać ;)

      Usuń
  2. Świetny pomysł, bardzo efektowna przystawka :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetna przekąska :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ale pieknie zmieniłaś wygląda bloga! cudownie.
    ach, a Twoje dzisiejsze propozycje? rozkosz w najczystszej, zdrowej i pysznej postaci!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I rumieniec oblał moją twarz ;) Dziękuję :)

      Usuń
  5. Nic prostszego, szybciutko do sklepu po składnik iiiiiiii dajcie znać jak Wam smakowało :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!