Sałatka pomarańczą polana.







Na 4 porcje
  • 100 g młodych liści szpinaku
  • 70 g rukoli
  • 50 g małych pieczarek - oczyścić, pokroić na  plasterki
  • 100 g ugotowanej piersi z kury - pokroić na wąskie paski
  • 50 g szynki parmeńskiej - porwać na wąskie paski
Dressing
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • drobno starta skórka 1/2 pomarańczy
  • sok 1 pomarańczy
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz


Dressing
Do pojemnika z zakrętką wlać oliwę, sok, dodać startą skórkę i jogurt. Zakręcić i potrząsnąć, aż składniki połączą się w puszysty sos. Doprawić solą i pieprzem.



Sałatka
Szpinak i rukolę wymieszać w dużej misce.Domieszać pozostałe składniki.


Polać sosem i od razu serwować.

kuchnia włoska

Doskonałe, aromatyczne, sycące danie!

kuchnia włoska


Smacznego życzy!


Viola

Dieta Na Wiosnę