Drobiowe z blachy






Na 4 porcje

  • 6 pałek drobiowych
  • 3 małe cukinie
  • 1 duży strąg czerwonej papryki
  • 2 cebule
  • 20 małych ziemniaków
  • 250 g pomidorków cherry
  • 2 gałązki rozmarynu
  • sól morska gruboziarnista
  • słodka papryka (przyprawa)
  • sól, pieprz


Mięso myjemy, osuszamy. Sól, pieprz, paprykę (przyprawa) mieszamy, obtaczamy drobiowe pałki w mieszance.





 Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej przyprawione pałki. Solą morską obsypujemy miejsca między pałkami. Ziemniaki dokładnie myjemy,  układamy na blasze między mięsem, posypujemy igiełkami rozmarynu.


Wstawiamy blachę do nagrzanego piekarnika do 200 st (termoobieg 180st) na około 45 min.
W tym czasie zabieramy się za pozostałe warzywa. Cukinie oraz paprykę kroimy w paski.
Cebulę obieramy kroimy w ósemki, zalewamy wodą. Pomidorki nakłuwamy.




Na 20 min przed końcem pieczenia mięsa oraz ziemniaków, dodajemy cukinie, paprykę, cebulę (bez wody), pomidorki.









5 komentarzy:

  1. Bardzo lubię takie dania. Proste, szybkie, zdrowe i kolorowe!

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy1:31:00 PM

    Bardzo ładne. Aż chce się jeść...
    Kinia87

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo podoba mi się ten przepis :) Dodaję do zakładek.

    OdpowiedzUsuń
  4. olkor....ja też lubuję się w kolorowych, szybkich daniach, szczególnie od prawie 6 miesięcy ;)
    Dziękuję i gorąco polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jaka paleta kolorów! :D Zapisuję, i zrobię miłą niespodziankę mojemu Facetowi :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!