Mielone w Zupie







Na 2 dni dla 4 osób ;)
  • 600 g mielonego mięsa ( u mnie z indyka)
  • 2 cebule
  • 2 słusznej wielkości pory
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 l wywaru warzywnego ( może być z kostki)
  • 400 ml białego wytrawnego wina
  • 300 g ziołowego serka philadelphia
  • sól, pieprz



Obraną cebulę oraz dokłanie oczyszczony, umyty por kroimy w krążki. Na rozgrzanej  oliwie szklimy por i cebulę, dodajemy mielone mięso i razem przysmażamy.Mieszaninę na patelni doprawiamy solą i pieprzem, dusimy przez 10 min pod przykryciem.




Do garnka wlewamy wywar warzywny i wino, dadajemy mieszankę z patelni. Całość zagotować. Do zupy dodajemy serek ziołowy, mieszamy. Doprawiamy według smaku, podajemy.


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!