Puszysty smakołyk czyli nietypowe śniadanie






  • 1 czubata łyżka żelatyny
  • 180 ml syropu klonowego
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki brązowego rumu
  • 400 g śmietanki
  • prażone płatki migdałów, ciasteczka itp do dekoracji.



Syrop klonowy lekko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim żelatynę.
Żółtka ubijamy na puszysty krem, dodajemy syrop klonowy z żelatyną oraz rum.
Śmietankę ubijamy na sztywno, przekładamy do kremu z syropu klonowego, mieszamy ale niezbyt długo! Mus przekładamy do docelowych naczynek i umieszczamy w lodówce do zastygnięcia.





 Przed podaniem dekorujemy.



Tak wyglądało moje dzisiejsze śniadanie, a co ! :)




You can translate this page with the translator on top of the page of the left hand side.

7 komentarzy:

  1. Rum na sniadanie? Wchodze w to! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam, zostały jeszcze cztery........jak szaleć to na całego :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmmmmmmMamo! to jest pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale fajne śniadanko, zjawiskowe!

    OdpowiedzUsuń
  5. Deser na śniadanie:) Musi być przepyszny:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Tyna, zdecydowanie tak! Pyszny początek dnia :)
    A był to dzień wyjątkowy, dla mnie i mojego męża, 12 lat razem, więc warto było zacząć dzień od deseru i to z rumem :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Z takim śniadaniem to można zaczynać :D Rum, syrop klonowy, śmietanka... Chyba nie mogło być lepiej :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!