Szybki sposób na Kuraka







Na 3 porcje
  • 3 piersi z kury
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 strąk czerwonej papryczki chili
  • 2 łyżki masła roślinnego
  • 150 ml białego wina
  • 100 ml śmietany
  • sól, pieprz


Piersi przyprawiamy solą i pieprzem. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Papryczkę chili oczyścić, usuwamy gniazdo nasienne, drobniutko siekamy.





Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy na nim czosnek i posiekane chili. Dadajemy piersi z kury, smażymy 4-5 min z obu stron. Podlewamy winem i śmietaną. Całość dusimy 6-7 min na niskiej temp, aż sos trochę zgęstnieje.


Mięso podajemy polane sosem, najlepiej smakuje z frytkami i sałatą.

4 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!