cosik słodkiego do chrupania i to z CIECIERZYCY!!!

autor przepisu Viola







  • 150 g ciecierzycy (można więcej)
  • 2 czubate łyżki ksylotilu bądź cukru
  • sok ( u mnie z winogron)


Ciecierzycę zalać sokiem i zostawić na noc. Następnie zagotować sok razem z ciecierzycą i ksylitolem bądź cukrem, zmniejszyć temp.





 i gotować aż do odparowania soku, mieszając od czasu do czasu. Czym mniej soku tym częściej mieszamy by się nie przypaliło. Gdy już sok odparuje, odstawić nasz słodki chrupaczek do ostygnięcia, co jakiś czas mieszać

iii GOTOWE:)



17 komentarzy:

  1. chrupaczek - wciągaczek!!! zjadłabym całą miskę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jak się spotkamy to nawet dwie takie dla Ciebie przygotuję :)

      Usuń
  2. Niezłe, chyba nie wpadłabym na to!

    OdpowiedzUsuń
  3. ha, na słodko cieciorki jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. najwyższy czas skosztować :) polecam również http://funandtaste.blogspot.com/2012/01/kochani-przedstawiam-wam-cos-mega.html

      Usuń
  4. Wspaniała :) A byłam przekonana, że to orzeszki laskowe w karmelu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. these look so good. I am sure once you have one you can't stop eating them until they are gone.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Yes you're right I couldn't stop eating them :) They are soooo good!

      Usuń
  6. Ciekawa przekąska. Chętnie wypróbuję przepis.

    OdpowiedzUsuń
  7. Cudowne zdjęcia. Przepis bardzo ciekawy;)

    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajnie że zaglądacie :)
    It's cool that you come and see my recipe :)

    OdpowiedzUsuń
  9. pyszne :) ja moją po ostudzeniu podprażyłam dodatkowo w piekarniku i obsypałam cynamonem :)

    OdpowiedzUsuń
  10. o ja Cię! Ty mnie normalnie zadziwiasz :) Cudne maleństwa! Ale bym pochrupała :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Świetny przepis :) Nie ma to jak zdrowa przekąska.

    OdpowiedzUsuń
  12. Mniam! Świetny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!