Lubisz kawę? Tak? To zapraszam na kawowy sposób na upały.......Granita kawowa







Na 4 porcje
  • 500 ml zaparzonej mocnej kawy
  • 100 g pudru z ksylitolu
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • cynamon lub wiórki czekolady na posypkę



Do zaparzonej kawy dodaj puder i cukier waniliowy, wymieszaj. Wstaw do zamrażalnika na 1 godzinę.
Zamrożoną masę umieść w pojemniku miksera i miksuj przez 2 minuty. Przełóż do pucharków i wstaw na 20 minut do zamrażalnika. Tuż przed podaniem oprósz cynamonem lub wiórkami czekolady.



4 komentarze:

  1. mmm to coś w sam raz dla mnie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam kawowa granite, ale sama nigdy nie robiłam. Prościzna ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Great coffee granitа, seem irresistibly delicious. Beautiful pictures!
    Moni

    OdpowiedzUsuń
  4. "Sorbet z kawy" - genialne!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!