autor przepisu Viola
Piersi z kury myjemy, przecinamy wzdłuż na pół, dokładnie rozbijamy.
Przyprawiamy tylko z jednej strony, solą, pieprzem oraz papryką.
Odstawić na około 20 min.
Następnie nasze filety odwracamy (przypawioną częścią do dołu).
Każdy filet smarujemy majonezem, przyprawiamy pieprzem, papryką.
Ogórki i paprykę tniemy w cieniutkie paseczki (badź zetrzyj na tarce o duży otworach).
Układamy nasze zielone i czerwone paseczki ;) na filetach.
Czas na ser.
Ser kroimy na cieniutkie plasterki (lub trzemy na tarce) i układamy na filetach.
Roztrzepać w misce jajko, a do drugiej wsypać siemie lniane.
Następnie delikatnie zwijamy nasze filety tworząc z nich roladki, obtaczamy w jajku i w naszej panierce z siemienia lnianego.
Rozgrzać oliwę na patelni. Ja z zamiłowania używam grillowej ;) Obsmażamy nasze roladki zaczynając od miejsca łączenia i przekładamy do wysmarowanego oliwą żaroodpornego naczynia.
Chyba że używamy form silikonowych :)
Przykrywamy naczynie z roladkami folią aluminiową.
Rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni, wstawiamy nasze roladki, zmniejszamy na 190 stopni i pieczemy około 50 min. Na 10 min przed końcem pieczenia zdejmujemy folię aluminiową.
Pierwsza do ust trafia chrupiąca panierka, by za chwilę poczuć smak soczystego mięsa, i to nadzienie!
- 2 piersi z kury
- 1 jajko
- mała kostka żółtego sera
- 1 papryka czerwona
- kilka ogórków konserwowych bądź kiszonych (użyłam kiszonych)
- oliwa z oliwek
- papryka pikantna (przyprawa)
- pieprz, sól
- majonez
Piersi z kury myjemy, przecinamy wzdłuż na pół, dokładnie rozbijamy.
Przyprawiamy tylko z jednej strony, solą, pieprzem oraz papryką.
Odstawić na około 20 min.
Następnie nasze filety odwracamy (przypawioną częścią do dołu).
Każdy filet smarujemy majonezem, przyprawiamy pieprzem, papryką.
Ogórki i paprykę tniemy w cieniutkie paseczki (badź zetrzyj na tarce o duży otworach).
Układamy nasze zielone i czerwone paseczki ;) na filetach.
Czas na ser.
Ser kroimy na cieniutkie plasterki (lub trzemy na tarce) i układamy na filetach.
Roztrzepać w misce jajko, a do drugiej wsypać siemie lniane.
Następnie delikatnie zwijamy nasze filety tworząc z nich roladki, obtaczamy w jajku i w naszej panierce z siemienia lnianego.
Rozgrzać oliwę na patelni. Ja z zamiłowania używam grillowej ;) Obsmażamy nasze roladki zaczynając od miejsca łączenia i przekładamy do wysmarowanego oliwą żaroodpornego naczynia.
Chyba że używamy form silikonowych :)
Przykrywamy naczynie z roladkami folią aluminiową.
Rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni, wstawiamy nasze roladki, zmniejszamy na 190 stopni i pieczemy około 50 min. Na 10 min przed końcem pieczenia zdejmujemy folię aluminiową.
Pierwsza do ust trafia chrupiąca panierka, by za chwilę poczuć smak soczystego mięsa, i to nadzienie!
CÓŻ ZA ROZKOSZ DLA PODNIEBIENIA !!!
powinno chyba być "w panierce z SIEMIENIA lnianego".... a sam pomysł bardzo fajny, lubię siemię
OdpowiedzUsuńPyza, dziękuję za zwrócenie uwagi na mój błąd.
OdpowiedzUsuńRoladki były baaaaardzo smaczne, gorąco polecam :)
Viola
uwielbiam siemię lniane, na pewno wykorzystam przepis :)
OdpowiedzUsuńw końcu udało mi się zalogować :)
OdpowiedzUsuńPyza, jeszcze raz dzięki :) tym razem oficjalne.
Monami, naprawdę warto! :)
zapowiada sie naprawde pycha jedzonko:)
OdpowiedzUsuń