- 6 - 8 małych sznycli cielęcych
- 50 g bułki tartej
- 3 - 4 kromki pieczywa tostowego
- otarta skórka z 1 cytryny
- mąka
- 2 jajka
- olej roślinny do smażenia
- jogurt miętowy
Sznycle przyprawiamy solą i pieprzem. Tartą bułkę wysypujemy na talerz, dodajemy pokruszone pieczywo tostowe i otartą skórkę z cytryny, dokładnie mieszamy. Na dwa kolejne talerze wykładamy makę i jajka. Sznycle panierujemy kolejno w mące, jajkach oraz bułce tartej z pieczywem tostowym i skórką z cytryny.
Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju 3 minutki. Podajemy z jogurtem miętowym.
Bardzo ciekawa propozycja, dziękuję za dodanie do akcji "Kuchnie Świata...od kuchni" :) Mógłbyś proszę przy okazji napisać do jakiego z jakiego kraju wywodzi się ta potrawa?
OdpowiedzUsuńte pieczyo moim zdaniem sie nie nadaje... a reszta jak najbardziej :)
OdpowiedzUsuń