autor przepisu Viola
Obraną brukiew kroimy w większe kawałki, gotujemy około 15 min w osolonym wrzątku. Przestudzoną ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy otręby, koperek i jajka, przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety, smażymy na rozgrzanej oliwie, na średniej temp.
- 1 bulwa brukwi
- 200 g otrąb owsianych
- 2-3 jajka
- 4 łyzki świeżo posiekanego koperku
- sól, pieprz
- oliwa do smażenia
Obraną brukiew kroimy w większe kawałki, gotujemy około 15 min w osolonym wrzątku. Przestudzoną ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy otręby, koperek i jajka, przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety, smażymy na rozgrzanej oliwie, na średniej temp.
Takich mielonych jeszcze nie jadłam. Zachęcające, zdrowe. :)
OdpowiedzUsuń