Na 2 porcje
- ok 50 g makaronu ryżowego
- ok 50 g sałaty - mix
- 1 orzech włoski - podzielić na ćwiartki
- 2 dymki - pokroić
- 4 pomidorki śliwkowe - pokroić na ćwiartki
- 1 łyżka kaparów
- 1 łyżka płatków migdałowych
- 10 g wędzonej soi
- świeżo mielony pieprz
- sól morska
Dressing
- sok 1/2 cytryny
- sok z 1/4 grejpfruta
- 1/4 łyżeczki świeżo startego imbiru
- 2 łyżki oleju z orzechów włoskich
Dressing
Do pojemnika z zakrętką wlać olej, sok z cytryny i grejpfruta, imbir. Zakręcić pojemnik i potrząsnąć.
Sałatka
Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Na talerzu ułożyć sałatę posypać dymką, oprószyć pieprzem. Makaron nawijać małymi porcjami na widelec i układać na talerzu, na sałacie. Następnie pomidorki i orzechy. Posypać kaparami, wiórkami wędzonej soi oraz migdałowymi płatkami.
Polać sałatkę sosem, oprószyć solą i od razu serwować.