autor przepisu Viola
Xylitol dodajemy do jogurtu, dokładnie mieszamy. Białka jajek ubijamy na sztywno, następnie porcjami dodajmy jogurt, cały czas ubijając. I gotowe.
Jak ktoś lubi baaardzo słodko, może do jogurtu dodać więcej xylitolu :)
- białko z 2 jajek
- 100 g jogurtu greckiego
- 1 czubata łyżeczka xylitolu
Xylitol dodajemy do jogurtu, dokładnie mieszamy. Białka jajek ubijamy na sztywno, następnie porcjami dodajmy jogurt, cały czas ubijając. I gotowe.
Jak ktoś lubi baaardzo słodko, może do jogurtu dodać więcej xylitolu :)
Coś nie wierzę w dietetyczną śmietanę, albo majonez. Przecież ich podstawowym składnikiem jest tłuszcz... więc jak mogą być light? Myślę jednak, że warto spróbować. Może a nuż widelec pierwsze wrażenie okaże się mylne? :) Poza tym... KOCHAM jogurt!
OdpowiedzUsuńNo to ciekawie. :D
OdpowiedzUsuńZastanawiam się tylko czym jest ten tajemniczy xylitol? ;D
A czy jogurt grecki można by zastąpic serkiem homogenizowanym?
OdpowiedzUsuńSpróbuj i daj znać jak wyszło :)
UsuńW poniedziałek na śniadanko będą naleśniczki, więc wypróbuje;)
OdpowiedzUsuń