autor przepisu Viola
Kromki chrupkiego pieczywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach bądź zemleć.
Zagotować wywar z warzyw, dodac 12 łyżek pieczywa i gotować 3-4 min. stale mieszając. Posolić, przetrzeć przez sito i ponownie podgrzać.
Dodać masło i od razu podawać.
- 100 g chrupkiego pieczywa żytniego
- 1,2 l wywaru z warzyw ( może być z kostki)
- 1 łyżka masła
- sól
- śmietana bądź kefir (opcjonalnie)
- miseczki które możesz zjeść - przepis
Kromki chrupkiego pieczywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach bądź zemleć.
Zagotować wywar z warzyw, dodac 12 łyżek pieczywa i gotować 3-4 min. stale mieszając. Posolić, przetrzeć przez sito i ponownie podgrzać.
Dodać masło i od razu podawać.
Mnie bardzo smakowała z kefirem, choć i ze śmietaną też była pychotka :)
Podana w miseczkach które możesz zjeść,
napełni brzuszek każdego głodomorka :)
wygląda bardzo apetycznie!ciekawy przepis - zapisuje do wypróbowania:)
OdpowiedzUsuńciekawe :) nigdy wcześniej czegoś takiego nie widziałam:D i jak pięknie podane!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy ten przepis. A zupa w tych miseczkach wygląda świetnie! :)
OdpowiedzUsuń