autor przepisu Viola
Wszystkie składniki przygotować dokładnie tak samo jak TU
Nakładamy na folię aluminiową dokładnie zawijamy. W dużym garnku zagotować wodę, zmniejszyć temp. na średnią wrzucić zawiniętą w folię aluminiową mielonkę. Gotować 30-40 min.
- 3 duże piersi z kury
- 5 łyżek ugotowanego ryżu
- 3-4 łydygi natki pietruszki
- 5-6 czubatych łyżek płatków owsianych
- 3 jajka
- sól, pieprz
Wszystkie składniki przygotować dokładnie tak samo jak TU
Nakładamy na folię aluminiową dokładnie zawijamy. W dużym garnku zagotować wodę, zmniejszyć temp. na średnią wrzucić zawiniętą w folię aluminiową mielonkę. Gotować 30-40 min.
Domowy, smakowity salceson.
A co najważniejsze wiesz co w nim jest!
Kolejny super przepis. Zapisuję
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Asia
Prawdziwego salcesonu bym nie tknęła, a ten owszem. nawet bardzo chętnie:)
OdpowiedzUsuńzapisuję!! uwielbiam domowe wędliny:) koniecznie muszę zrobić!
OdpowiedzUsuńz niedowierzaniem czytałam skład, ale zaintrygował mnie przepis- koniecznie do wypróbowania.
OdpowiedzUsuńPomysł rewelacyjny!!!!
OdpowiedzUsuńwygląda świetnie, tylko ja nie jem mięsa, może ryba byłaby tu zamiennikiem?
OdpowiedzUsuńWitam.
OdpowiedzUsuńMam pytanie odnośnie ilości piersi z kurczaka , czy chodzi o 3 pojedyncze , czy o 3 podwójne ?
Pozdrawiam. Wanda
O 3 pojedyncze :)
Usuń