autor przepisu Viola
Wszystkie składniki ( prócz płatków) wrzucamy do miksera, dokładnie miksujemy. Dodajemy płatki, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Nakładamy na folię aluminiowa małymi porcjami,
dokładnie zawijamy. W dużym garnku zagotować wodę, zmniejszyć temp. na średnią wrzucić zawinięte w folię aluminiową kiełbaski. Gotować 30-40 min.
- 3 duże piersi z kury
- 5 łyżek ugotowanego ryżu
- 3-4 łydygi natki pietruszki
- 5-6 czubatych łyżek płatków owsianych
- 3 jajka
- sól, pieprz
Wszystkie składniki ( prócz płatków) wrzucamy do miksera, dokładnie miksujemy. Dodajemy płatki, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Nakładamy na folię aluminiowa małymi porcjami,
dokładnie zawijamy. W dużym garnku zagotować wodę, zmniejszyć temp. na średnią wrzucić zawinięte w folię aluminiową kiełbaski. Gotować 30-40 min.
Na ciepło były fantastyczne!!!
Obsmażane na patelni, niebo w g..... buzi ;)
A dziś skosztowałam na zimno , rewelacja!
Jak zobaczyłem, że to dla dzieci to od razu wiedziałem, że to coś dla mnie :-)
OdpowiedzUsuńWiedzę, że jesteś fanką rukoli - zupełnie jak ja. W każdej ilości o każdej porze, ale przekonanie się do niej trochę trwało...
PS. Najlepsze życzenia z okazji Dnia Kobiet :-)
Jak miło! Ślicznie dziękuję za życzenia :)
UsuńRewelacja - takie białe kiełbaski light! W sam raz do lekkiego żurku na dietetyczną Wielkanoc :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł!
Dzięki ;)
UsuńPodoba mie się pomysł, lekko i smacznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł. Wypróbuję go i trochę zmodyfikuję. Zamiast płatków owsianych użyję pałatki gryczane (jestem na diecie bezglutenowej). Myslę, że mięsko też można zmieniać, np. zamiast piersi może być delikatna cielęcinka. Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńDziękuję, daj znać jak smakowała Twoja wersja kiełbasek :)
UsuńNa weekend zrobiłam te kiełbaski, ale wcześniej piersi z kury marynowałam w czosnku = wyszły pyszne, rozeszły się w mgnieniu oka :D Następnym razem zrobię z gotowego mielonego - będzie szybciej :P
OdpowiedzUsuńNawet nie wiesz jak się cieszę :)
Usuń