- 1,5 l bulionu drobiowego
- 1 łyżeczka świeżo startego imbiru
- 425 g kukurydzy w zalewie z puszki
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 2 piersi z kury - ugotować w osolonej wodzie, drobno posiekać
- 100 g szynki - drobno posiekać
- 35 g mąki kukurydzianej
- 60 ml wody + 2 łyżki dodatkowo
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 białka jaj
- 3 dymki - pokrojone w cienkie plasterki
W sporym garnku doprowadź bulion do wrzenia, dodaj imbir, kukurydzę z zalewą, olej, kurczaka i szynkę. Wymieszaj w misce mąkę kukurydzianą z 60 ml wody, domieszaj sos sojowy, całość przelej do bulionu. Zupę gotuj, aż zgęstnieje. Białka wymieszaj z 2 łyżkami wody i cienkim strumieniem stopniowo dolewaj do zupy gotującej się na niskiej temp.
Rozlej zupę do misek, udekoruj dymka.
Łatwa w wykonaniu o słodkawym posmaku.
Doskonałe danie gdy brak czasu na gotowanie :)
You can translate this page with the translator on top of the page of the left hand side.
Faktycznie słoneczna, śliczne kolorki :)
OdpowiedzUsuńNaprawdę słoneczna, aż chce się ją zjeść. I wygląda na bardzo lekką i delikatną. Pyszna!
OdpowiedzUsuńzjadłabym miseczkę ;)
OdpowiedzUsuńpewnie pyszna, no i prosta w wykonaniu...dla mnie bomba;))
OdpowiedzUsuńBardzo smakowita, z chęcią bym taką zjadł dziś na obiad :)
OdpowiedzUsuńoj, idealna! lekka, pyszna i ekspresowa.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :-0
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczna zupa i piękny kolor
OdpowiedzUsuńFaktycznie wygląda jak słoneczna zupka - musi być przepyszna mniam mniam :)
OdpowiedzUsuń