autor przepisu Viola
Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Mąkę otrębową, starty żółty ser, jajka dokładnie wymieszać, posolić i jeszcze raz wymieszać. Przekładamy naszą masę na blat roboczy wysypany mąką otrębową. Wyrabiamy ciasto. Następnie odrywamy z niego kawałki i formujemy małe pyzy. Obtaczamy w naszej otrębowej mące.
Wrzucamy partiami na osolony wrzątek.
Po wypłynięciu zmniejszyć temp. pod garnkiem, gotować przez 7-8 min.
Kolejny pyszny wyrób do polania Niby sosikiem bądź podania np; z sosem pieczarkowym.
Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Mąkę otrębową, starty żółty ser, jajka dokładnie wymieszać, posolić i jeszcze raz wymieszać. Przekładamy naszą masę na blat roboczy wysypany mąką otrębową. Wyrabiamy ciasto. Następnie odrywamy z niego kawałki i formujemy małe pyzy. Obtaczamy w naszej otrębowej mące.
Wrzucamy partiami na osolony wrzątek.
Po wypłynięciu zmniejszyć temp. pod garnkiem, gotować przez 7-8 min.
Choć u mnie podane zostały z rybą...............ale o tym później ;)
Czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Pysznie wyglądają;)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńRobię je już drugi raz (za pierwszym zasmażane z kapustą "na sucho", ale tym razem dodałam świeżo zmielony szpinak i polałam masełkiem! MNIAAAM!:)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, miło czytać że, moja serowo-pyzowa propozycja smakowała :)
UsuńZrobie Twoj przepis :) podoba mi sie
OdpowiedzUsuńPolecam! Były bardzo smaczne! :)
Usuń