- 2-3 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 2 czubate łyżki siemienia lnianego
- 4 cebulki dymki - pokroić na krążki
- 1 łyżka drobno pokrojonych, zielonych oliwek
- 2 jajka
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- czosnek granulowany
- sól, pieprz
Tuńczyka odsączamy, rozdrabniamy.
Ubijamy białka jaj i dodajemy wraz z pozostałymi składnikami do tuńczyka. Dokładnie mieszamy.
Przyprawiamy i jeszcze raz mieszamy.
Masę nakładamy łyżką, formując kotleciki. Smażymy z obu stron na rozgrzanej oliwie z oliwek, np: na patelni grillowej, bądź grillujemy w piekarniku.
Uważaj!! kotleciki są delikatne.
BON APPETIT :)
Zapisuję do zrobienia...pysznie się zapowiadają:-)
OdpowiedzUsuń