- 300 g pierożków ravioli, np z nadzieniem kurczak z bekonem
- 300 g pierożków ravioli, np: z nadzieniem pikantny kurczak
- 250 g pomidorów cherry w zalewie (z puszki)
- 250 g marynowanych mieszanych warzyw
- 100 g mocno pikantnego żółtego sera (startego)
- 100 g delikatnego żółtego sera (startego)
- 2 krople aromatu migdałowego
- 1 łyżka świeżo posiekanych listków szałwi
- masło do posmarowania formy
- sól, pieprz
- płatki migdałów
Pierożki gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i przekładamy do wysmarowanej masłem formy żaroodpornej.
Pomidory z zalewą, marynowane warzywa, ser i aromat migdałowy podgrzewamy, nie przerywając mieszania aż ser zacznie się rozpuszczać, przyprawiamy solą, pieprzem oraz szałwią.
Przekładamy naszą masę do naczynia żaroodpornego, równomiernie zakrywając pierożki.
Całość posypujemy płatkami migdałów.
Zapiekamy 6-7 minut w 200st we wcześniej rozgrzanym piekarniku.
Bardzo ciekawy przepis! A ja kocham ravioli...
OdpowiedzUsuńravioli w takiej formie to naprawde cos imponującego.
OdpowiedzUsuńpyszne! A jakie ładne :)
OdpowiedzUsuń