Na 2 porcje
Sałatka
- 150 g świeżych liści szpinaku
- 16 truskawek - usunąć szypułki, pokroić na połówki lub ćwiartki
- 1 mango - obrać, pokroić w kostkę
- 4 grube plastry sera camembert - rozdrobnić
- 2 łyżki migdałów - płatków
- 4 krążki małej czerwonej cebuli
Dressing
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka maku
- 1 łyżeczka nektaru z agawy
Sałatka
W misce lub na talerzu ułożyć szpinak, a następnie truskawki, mango, camembert oraz cebulę i posypać płatkami z migdałów.
Dressing
Do pojemnika z zakrętką wlać oliwę, ocet, nektar dodać mak. Zakręcić i potrząsnąć.
Polać sałatkę i od razu serwować.
Lekkiego zajadania życzy!
Viola
autorka przepisu
autorka przepisu