Puszyste kotlety mielone z indyka

  autor przepisu Viola


kotlety mielone z indyka




  • 0.5 kg mielonego mięsa z indyka
  • 3 jajka
  • 1 mała cebula czerwona
  • odrobina świeżej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Mięso, żółtka, sól, pieprz dokładnie mieszamy.


Cebulę i natkę posiekać dodać do mięsa i jeszcze raz dokładnie mieszamy.

kotlety mielone z indyka

Odstawić do lodówki na 30 min.
Po tym czasie białka ubić na sztywno i delikatnie lecz dokładnie wymieszać z mięsem.


Nakładamy łyżką,



smażymy z obu stron na rozgrzanej oliwie z oliwek bądź oleju, wedle uznania.






15 komentarzy :

  1. Anonimowy4:43:00 PM

    wyszły pyszne, nie dałam tylko pietruszki. leciutkie, mniam mniam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy5:55:00 PM

    Zaraz będę robił ale mam tylko białą cebulę to ją może podsmażę przed wymieszaniem zmięsem.

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy8:11:00 PM

    dałem białą cebulę, drobno startą marchewkę i trochę bazylii. Super rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy2:03:00 PM

    Najlepsze kotlety mielone z indyka ever! Wyszły przepyszne! Robiłam z kilograma mięsa i pięciu jaj. Dodałam jeszcze trzy ząbki czosnku. Dziękuję za przepis!

    OdpowiedzUsuń
  5. Anonimowy11:40:00 AM

    ja właśnie dziś będę robić dam rzeżuchy i koperku zamiast pietruszki i biała cebulę zamiast czerwonej.

    OdpowiedzUsuń
  6. Anonimowy3:46:00 PM

    Kotlety robiło sie szybko i łatwo, a efekt był smakowity! Dodałam jeszcze zmiażdżony czosnek. Przepis dodaję do ulubionych:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Anonimowy2:16:00 PM

    Gdzież to sucha bułka namaczana w wodzie, odciśnięta i wymieszana z mięsem, gdzież to bułka tarta do panierowania ? :)
    Ja lubię kotlety mielone z majerankiem, czosnkiem, pieprzem, solą i odrobiną mielonej papryki słodkiej :)
    Czasem nawet kroje w kostkę ser żółty i mieszam z mięsem :)
    Każdy robi jak lubi ;)
    To jest właśnie wspaniałe w kotletach mielonych :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Też bardzo lubię kotlety mielone z indyka, pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  9. Anonimowy3:57:00 PM

    naprawde pysznie

    OdpowiedzUsuń
  10. Anonimowy3:57:00 PM

    Hej!
    zrobiłam dzisiaj, jeszcze pachnie w domu i muszę powiedzieć - pyyyychhhhhaaaaaa!
    Jak dodałam ubite białka zrobiła się ta masa rzadka i już byłam o krok od dodania bułki tartej, ale całe szczęście nie zrobiłam tego! Są super, fajnie, że nie trzeba formować, mniej brudzenia i pracy i na pewno dobrze, że mięso trochę stoi w lodówce już z przyprawami. Dałam czosnek, jak przedmówczynie, bo go uwielbiam i następnym razem (bo na pewno skorzystam) dam więcej natki, dla smaku i wyglądu. Fajnie, że kotlety wychodzą bardziej płaskie, do kanapek na zimno do szkoły będzie jak znalazł dla dzieciaków, jeśli oczywiście zostaną do jutra:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Anonimowy12:41:00 AM

    Chciałam pochwalić ten przepis :) dziś zrobiłam te kotlety i sa naprawdę smaczne,posłuchałam rady innych z wpisów i dałam czosnku 2 zabki i więcej pieTruszki oraz troszeczkę przyprawy do indyka :).. przepis staje się ulubionym i do powtórki POLECAM! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Anonimowy8:23:00 PM

    Wspaniale! Zawsze walczylam z twardascia klopsika.. A tu, cud! Dzieki Kochana:-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!