autor przepisu Viola
Na 5-6 porcji
W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i smażyć przez chwilę. Domieszać cebulę, zeszklić dodać mięso, obsmażyć. Następnie dodać kurki, podlać wodą i dusić pod przykryciem przez 15 minut mieszając od czasu do czasu. Dodać czerwoną i zieloną paprykę, dusić przez 5 minut. Odkryć i smażyć przez kolejne 5 minutek. Domieszać sos Uncle Ben's i całość podgrzewać przez 5 minut. Gotowe! Sposób podanie zależy od Was.
Możliwości jest wiele,
a każda z nich efektowna :)
Zapewniam!!
będziecie bardzo smacznie zaskoczeni kurkowo-tajskim połączeniem :)
You can translate this page with the translator on top of the page on the left hand side.
Na 5-6 porcji
- 1 słoik tajskiego sosu curry z małymi kolbami kukurydzy marki Uncle Ben's
- ryż pełnoziarnisty marki Uncle Ben's
- 360 g kurek (mrożone obgotować w osolonej wodzie)
- 430 g piersi z indyka - przekroić wzdłuż, następnie pokroić na paski
- 3 szalotki - pokroić na krążki
- 3 ząbki czosnku - posiekać
- 1 strąk czerwonej papryki - oczyścić, pokroić w paski
- 1 strąk zielonej papryki - oczyścić, pokroić w paski
- 4 łyżki oliwy z oliwek
W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i smażyć przez chwilę. Domieszać cebulę, zeszklić dodać mięso, obsmażyć. Następnie dodać kurki, podlać wodą i dusić pod przykryciem przez 15 minut mieszając od czasu do czasu. Dodać czerwoną i zieloną paprykę, dusić przez 5 minut. Odkryć i smażyć przez kolejne 5 minutek. Domieszać sos Uncle Ben's i całość podgrzewać przez 5 minut. Gotowe! Sposób podanie zależy od Was.
Ryż a na nim sos tajski z kurkami.
Ryż w miseczce a obok kurki w sosie tajskim.
Możliwości jest wiele,
a każda z nich efektowna :)
Zapewniam!!
będziecie bardzo smacznie zaskoczeni kurkowo-tajskim połączeniem :)
You can translate this page with the translator on top of the page on the left hand side.
Nigdy nie korzystałem z tych sosów i widzę że to był błąd!Fajna propozycja.
OdpowiedzUsuńSkładniki kupione, zabieram się za przyrządzanie. Zobaczę czy rzeczywiście jest tak dobre jak piszesz
OdpowiedzUsuńMuszę przyznać, smakowało wspaniale! Dałem 200g kurek, tylko tyle miałem. Proste w wykonaniu, sos i ryż pełen pozytyw, polecam! Dziś zabieram się za ten z krewetkami :)
Usuńfajnie prezentuje się to danie:) ciekawa kompozycja smaków :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne danie:) Myślę, że by mi przypadło do gustu:)
OdpowiedzUsuńWygląda cudnie, chętnie bym spróbowała
OdpowiedzUsuńjak dla mnie świetne smaki!
OdpowiedzUsuńjakie pyszności i jak kolorowo do tego :)
OdpowiedzUsuńmmm ależ pyszności! muszę dorwać taką kukurydzę :)
OdpowiedzUsuńprzymierzamy się stopniowo do kuchni orientalnej... na razie to tylko przymiarki, ale takie ptasie truchełko warto wziąć pod uwagę...
OdpowiedzUsuńAaa jednak takie smaki są najbliższe memu sercu :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawe połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam dania ryżowe! takie potrawki! mega :)
OdpowiedzUsuńzapraszam także do mnie na małe co nieco, co prawda dopiero zaczynam, ale bardzo mi zależy na opiniach, wskazówkach;) http://danceinmykitchen.blogspot.com/