autor przepisu Viola
Ciecierzycę zalać sokiem i zostawić na noc. Następnie zagotować sok razem z ciecierzycą i ksylitolem bądź cukrem, zmniejszyć temp.
i gotować aż do odparowania soku, mieszając od czasu do czasu. Czym mniej soku tym częściej mieszamy by się nie przypaliło. Gdy już sok odparuje, odstawić nasz słodki chrupaczek do ostygnięcia, co jakiś czas mieszać
- 150 g ciecierzycy (można więcej)
- 2 czubate łyżki ksylotilu bądź cukru
- sok ( u mnie z winogron)
Ciecierzycę zalać sokiem i zostawić na noc. Następnie zagotować sok razem z ciecierzycą i ksylitolem bądź cukrem, zmniejszyć temp.
i gotować aż do odparowania soku, mieszając od czasu do czasu. Czym mniej soku tym częściej mieszamy by się nie przypaliło. Gdy już sok odparuje, odstawić nasz słodki chrupaczek do ostygnięcia, co jakiś czas mieszać
iii GOTOWE:)
chrupaczek - wciągaczek!!! zjadłabym całą miskę :)
OdpowiedzUsuńjak się spotkamy to nawet dwie takie dla Ciebie przygotuję :)
UsuńNiezłe, chyba nie wpadłabym na to!
OdpowiedzUsuńha, na słodko cieciorki jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńnajwyższy czas skosztować :) polecam również http://funandtaste.blogspot.com/2012/01/kochani-przedstawiam-wam-cos-mega.html
UsuńWspaniała :) A byłam przekonana, że to orzeszki laskowe w karmelu :)
OdpowiedzUsuńthese look so good. I am sure once you have one you can't stop eating them until they are gone.
OdpowiedzUsuńYes you're right I couldn't stop eating them :) They are soooo good!
UsuńCiekawa przekąska. Chętnie wypróbuję przepis.
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńCudowne zdjęcia. Przepis bardzo ciekawy;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Dzięki :)
UsuńFajnie że zaglądacie :)
OdpowiedzUsuńIt's cool that you come and see my recipe :)
pyszne :) ja moją po ostudzeniu podprażyłam dodatkowo w piekarniku i obsypałam cynamonem :)
OdpowiedzUsuńo ja Cię! Ty mnie normalnie zadziwiasz :) Cudne maleństwa! Ale bym pochrupała :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis :) Nie ma to jak zdrowa przekąska.
OdpowiedzUsuńMniam! Świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuń