Rumowo, Otrębowo i...........

autor przepisu Viola







  • 200 g otrąb owsianych
  • 200 ml białego rumu
  • 30 g zmielonych migdałów
  • 3 jajka
  • 3-4 łyżki cukru pudru bądź słodzika
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • opcjonalnie czekolada lub gotowa polewa, dżem truskawkowy lub taki jaki lubisz, śmietanka


Otręby zalać rumem, dokładnie wymieszać, wbić 1 jajko, wymieszać i odstawić na 10 min.
Dodać cukier, zmielone migdały, proszek do pieczenia, 1 jajko, 1 żółtko, dokładnie wymieszać, odstawiać. W tym czasie ubić białko z 1 jajka na sztywno, dodać do naszej masy i delikatnie ale dokładnie wymieszać.



Masę przekładamy za pomocą łyżki do foremek, małych , dużych, kto co woli ;)



Pieczemy w 190 st. we wcześniej nagrzanym piekarniku, większe ciacha ok.25min, mniejsze ok. 15 min.



opcja I
BEZ DODATKÓW





opcja II
Z DŻEMEM




opcja III
Z DŻEMEM, POLANE ŚMIETANKĄ





opcja IV
POLANE CZEKOLADĄ





    KAŻDA Z OPCJI BYŁA PRZEEEEPYSZNA !!!!! 

4 komentarze :

  1. Ja bym chciała z czekoladą :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Mozna czymś zastąpić rum?? Bardzo ciekawy przepis, chętnie wypróbuję

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!