- 1 cebula
- 3 marchewki
- 1 seler naciowy
- 2 cukinie
- 2 ziemniaki
- 4 łyżki masła
- 500 ml bulionu warzywnego
- posiekana natka pietruszki
- sól, pieprz
Marchewki i cebulę bieramy i kroimy w cienkie plasterki. Seler oczyszczamy, myjemy, kroimy w kostkę.
Masło rozgrzać w dużym garnku. Zmniejszamy temp. pod garnkiem. Na rozgrzane masełko wrzucamy pokrojone warzywa, dusimy 5 minut cały czas mieszając.
Następnie wlewamy bulion, gotujemy przez 30 min. utrzymując niską temp. pod garnkiem.
Gotową zupę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki iiiiii
BON APPETIT
Zupa z pewnością smaczna i aromatyczna ale JAKIE ZDJĘCIA!!!! BOMBA ;)
OdpowiedzUsuń