autor przepisu Viola
Wszystkie składniki (prócz jagód) dokładnie ze sobą połączyć, odstawić na kilka minutek by zgęstaniało. Dodać jagody, wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Podawać polane podgrzanym syropem klonowym.
Ponieważ nie zawsze mam ochotę na tradycyjny obiad :)
- 100 g otrąb owsianych (zmiksowanych na mąkę)
- 1 łyżka ksylitolu bądź cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 60 ml mleko o% tłuszczu
- 60 ml wody gazowanej
- 120 g jagód
- syrop klonowy
Wszystkie składniki (prócz jagód) dokładnie ze sobą połączyć, odstawić na kilka minutek by zgęstaniało. Dodać jagody, wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Podawać polane podgrzanym syropem klonowym.
Czyż nie wygląda pysznie?
Uważajcie na strzelające sokiem jagody :)
zazdroszczę takiego obiadu :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie. Też bym chciała taki obiadek. :)
UsuńTakie placuszki sa wspaniale - u mnie pojawiaja sie najczesciej w charakterze sniadania, ale obiad na slodko to tez dobry pomysl.
OdpowiedzUsuńFakty to takie typowe śniadanie, ale miałam ogromniastą ochotę na naleśniki z jagodami. Nie wytrzymałabym do jutra ;)
Usuńwyglądają wrecz magicznie :).
OdpowiedzUsuńCzasami fajne jest takie odstępstwo od narzuconych nam zasad;) Placuszki wyglądają bardzo apetycznie;)
OdpowiedzUsuńFajnie jest Was gościć :)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie, oj tak :))
OdpowiedzUsuńIle placuszków z przepisu Ci wyszło ? :)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie :) wspaniałe śniadanie! :)
OdpowiedzUsuń