Pieczona ciecierzyca

  • ciecierzyca, z puszki bądź sucha
Pieczona ciecierzyca




















Suchą ciecierzycę namoczyć na ok 12 godz.
Odsączyć z wody i wysypać na blachę.
Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika na 180 stopni.
piec ok. 50 min. aż się zarumieni.

Uwaga !!grozi uzależnieniem ;)

5 komentarzy :

  1. ooo taaak! uzależnia :)
    ja jeszcze dodatkowo przyprawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę ją w końcu zrobić, jest świetna! I zdrowa jest, a zdarza mi się ochota na chipsy, świetny zamiennik!

    OdpowiedzUsuń
  3. To nasz wakacyjny przysmak:) Czyli nie trzeba gotować ciecierzycy? Koniecznie zrobię, mam na liście od dawna! Wam życzę smacznego chrupania:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie trzeba. A jak zapomnę o namoczeniu, to wykorzystuję zapasy z puszki. Bardzo fajny chrupaczek :)Polecam!

      Usuń
  4. Robie takie extra scharf mezowi w miejsce orzeszkow.Po pierwszym razie nie krzyczal, tylko wolal malo:)faktycznie uzalezniaja:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!

Akcja: Nie kradnij zdjęć!