Grillowana pierś z kury z warzywami i makaronem

autor przepisu Viola
Dressing
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 5 łyżek octu winnego
  • 3-4 ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę bądź drobniutko pokrojony)
  • tymianek, oregano, bazylia ( ilość wedle uznania)
  • sól, pieprz do smaku




wszystkie składniki wymieszać i odstawić do lodówki
Sałatka
  • ładny makaron ( ja użyłam małe gwiazdki)
  • 3 liście sałaty
  • garść świeżego szpinaku
  • 1/4 obranego świeżego ogórka
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 2 małe pomidory
  • 2 dymki
  • 1/2 piersi z kury
  • sól, pieprz
  • papryka ( ja użyłam pikantnej)
Sałatę i szpinak drobniutko szatkujemy, warzywa w drobna kostkę kroimy.
Pierś przekroić wzdłuż, przyprawić solą, pieprzem i papryką.
Grillujemy w piekarniku bądź na patelni grillowej z odrobiną oliwy z oliwek.
Pokroić w większą kostkę.
Odłożyć kilka kostek dla przystrojenia, resztę wymieszać z warzywami i makaronem.
Zalać dressingiem ( na 10 min. przed podaniem)wymieszać, posypać wcześniej odłożoną kostką.

Doskonała na zimno, jak i na ciepło :)
Akcja: Nie kradnij zdjęć!