autor przepisu Viola
Dressing
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 5 łyżek octu winnego
- 3-4 ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę bądź drobniutko pokrojony)
- tymianek, oregano, bazylia ( ilość wedle uznania)
- sól, pieprz do smaku
wszystkie składniki wymieszać i odstawić do lodówki
Sałatka
- ładny makaron ( ja użyłam małe gwiazdki)
- 3 liście sałaty
- garść świeżego szpinaku
- 1/4 obranego świeżego ogórka
- 1/4 czerwonej papryki
- 2 małe pomidory
- 2 dymki
- 1/2 piersi z kury
- sól, pieprz
- papryka ( ja użyłam pikantnej)
Sałatę i szpinak drobniutko szatkujemy, warzywa w drobna kostkę kroimy.
Pierś przekroić wzdłuż, przyprawić solą, pieprzem i papryką.
Grillujemy w piekarniku bądź na patelni grillowej z odrobiną oliwy z oliwek.
Pokroić w większą kostkę.
Odłożyć kilka kostek dla przystrojenia, resztę wymieszać z warzywami i makaronem.
Zalać dressingiem ( na 10 min. przed podaniem)wymieszać, posypać wcześniej odłożoną kostką.
Doskonała na zimno, jak i na ciepło :)