autor przepisu Viola
Pory myjem i tniemy wzdłuż na cieniutkie paseczki. Układamy w wysmarowanym oliwą, żaroodpornym naczyniu, solimy, podlewamy wodą, przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy około 30 min.
Po tym czasie, majonez, śmietankę, koperek mieszamy, przyprawiamy i zalewamy naszego pora, przykrywamy i pieczemy nasztępne 30 min. Na ok. 10 min. przed końcem pieczenia, zdejmujemy folię, posypujemy startym serem.
- 2 pory
- 3 łyżki majonezu
- 150 ml śmietanki
- spora garść posiekanego świeżego koperku
- tarty ser żółty
- oliwa z oliwek
- pieprz, sół
Pory myjem i tniemy wzdłuż na cieniutkie paseczki. Układamy w wysmarowanym oliwą, żaroodpornym naczyniu, solimy, podlewamy wodą, przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy około 30 min.
Po tym czasie, majonez, śmietankę, koperek mieszamy, przyprawiamy i zalewamy naszego pora, przykrywamy i pieczemy nasztępne 30 min. Na ok. 10 min. przed końcem pieczenia, zdejmujemy folię, posypujemy startym serem.
PRZEPYSZNE!!
KOMPLETNIE NIE!!! DIETETYCZNE DANIE ;)