- 1 cały melon
- 700 g miąższu melona galia
- 100 g cukru pudru
- 3 łyżki soku z cytryny
- 50 ml soku jabłkowego
- listki mięty do dekoracji
Melon Galia drobno kroimy, miksujemy, dodajemy cukier puder, mieszamy, odstawiamy do lodóki na 30 min. Po tym czasie dodajemy sok jabłkowy i cytrynowy, dokładnie mieszamy. Masę przkładamy do miski, wstawiamy do zamrażalnika na 2 godziny. W tym czasie kilkakrotnie energicznie mieszamy. Sorbet dzielimy na porcje i ponownie wstawiamy na 20 min. do zamrażalnika. Na talerzu ułożyć cząstki melon. Na każdej umieścić porcję sorbetu. Deser udekorować listkami mięty.
Wygląda rewelacyjnie. Nadchodzi długi weekend więc postaram się go przygotować :)
OdpowiedzUsuńpięknie podane :)
OdpowiedzUsuńCudnie wygląda...
OdpowiedzUsuńBosko podane! Ja też poproszę porcję! :)
OdpowiedzUsuńSorbety są rewelacyjne! melonowego jeszcze nie robiłam, ale widzę, że warto :)
OdpowiedzUsuń