autor pomysłu Viola
Z rozwałkowanego ciasta wycinamy małe koła, układamy na dnie foremek, napełniamy farszem do połowy i kładziemy kolejny krążek z ciasta, a na to farsz.
Pieczemy ok 25 min w 190st.
Po wystygnięciu.
Przyozdabiamy np; czekoladą, lukrem, cukrem pudrem bądź polewamy śmietanką, wedle uznania.
- ciasto na strucle
- farsz serowy do strucli
- czyli to co zostało z pieczenia strucli :)
Z rozwałkowanego ciasta wycinamy małe koła, układamy na dnie foremek, napełniamy farszem do połowy i kładziemy kolejny krążek z ciasta, a na to farsz.
Pieczemy ok 25 min w 190st.
Po wystygnięciu.
Przyozdabiamy np; czekoladą, lukrem, cukrem pudrem bądź polewamy śmietanką, wedle uznania.
nie ma to jak wykorzystywanie wszystkiego do cna!
OdpowiedzUsuńi przynajmniej nic się nie zmarnuje ;]
http://www.karmel-itka.blogspot.com
http://www.slodkakarmel-itka.blogspot.com
Fakt!! :D a czasami wykorzystywanie tzw resztek jest zabawniejsze i smaczniejsze :)))
OdpowiedzUsuńNienawidzę marnować jedzenia!! :)