Ryba z curry po Indyjsku

  • 5-6 płatów mrożonej białej ryby ( np;dorsz)
  • 4 średnie pomidory
  • 2 cebule
  • 500 ml wywaru warzywnego ( może być z kostki)
  • 4 łyżeczki łagodnego curry
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz










Rybę rozmrozić, umyć i pokroić w paski.
Wywar warzywny zagotować, wrzucić do niego  naszą rybkę i gotować aż będzie miękka.Cebulę i czosnek pokroić w plasterki i zeszklić na oliwie.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do cebuli i czosnku.Doprawić solą, pieprzem i curry. Poddusić.






Dodać ugotowaną rybę i dusić jeszcze przez 5 min.





Dla osób, które za rybą nie przepadają (a jestem jedną z takich osób) smak tak przygotowanej ryby będzie miłym zaskoczeniem :)





 Danie to podałam z serowymi pyzami, które po ugotowaniu i ostudzeniu ,przesmażyłam :D