autor przepisu Viola
Na 3 porcje
Całe papryczki chili drobno siekamy. Oliwę wlewamy do niezbyt głębokiego naczynia, dodajemy posiekane papryczki chili, estrago i tymianek cytrynowy, mieszamy. Wkładamy mięso i wstawiamy na noc do lodówki.
Mocno rozgrzewamy patelnię grillową z nieprzywierającą powłoką ( nie dodajemy tłuszczu). Smażymy na niej zamarynowane kotlety by ładnie się przyrumieniły.
Na talerzach układamy liście rukoli, skrapiamy oliwą, na wierzchu układamy mięso.
Na 3 porcje
- 3 kotlety wieprzowe
- 20 łyżek oliwy chili
- 2 papryczki chili
- 1 łyżka świeżo posiekanego estragonu
- 1 łyżka świeżych listków tymianku cytrynowego
- 70 g rukoli
Całe papryczki chili drobno siekamy. Oliwę wlewamy do niezbyt głębokiego naczynia, dodajemy posiekane papryczki chili, estrago i tymianek cytrynowy, mieszamy. Wkładamy mięso i wstawiamy na noc do lodówki.
Mocno rozgrzewamy patelnię grillową z nieprzywierającą powłoką ( nie dodajemy tłuszczu). Smażymy na niej zamarynowane kotlety by ładnie się przyrumieniły.
Na talerzach układamy liście rukoli, skrapiamy oliwą, na wierzchu układamy mięso.
Skąd wzięłaś taką ładną rukolę? Ilekroć chcę kupić takową, znajduję tylko przywiędłe liście. Okropnie to irytujące, bo rukola jest super :) Do takiej słusznej porcji mięsa jak znalazł :)
OdpowiedzUsuńLoriel, rukolę kupiłam pięknie zapakowaną w tesco, w Coatbridge :)
OdpowiedzUsuń