Na 3 porcje
- 3 piersi z kury
- 4 ząbki czosnku
- 1 strąk czerwonej papryczki chili
- 2 łyżki masła roślinnego
- 150 ml białego wina
- 100 ml śmietany
- sól, pieprz
Piersi przyprawiamy solą i pieprzem. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Papryczkę chili oczyścić, usuwamy gniazdo nasienne, drobniutko siekamy.
Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy na nim czosnek i posiekane chili. Dadajemy piersi z kury, smażymy 4-5 min z obu stron. Podlewamy winem i śmietaną. Całość dusimy 6-7 min na niskiej temp, aż sos trochę zgęstnieje.
Mięso podajemy polane sosem, najlepiej smakuje z frytkami i sałatą.
szybka i pyszna sprawa
OdpowiedzUsuńApetyczne danie :)
OdpowiedzUsuńoj, i jak smakowity ten Twój sposób ;]
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis, szybki i niebanalny :) Smakowicie.
OdpowiedzUsuń